Kocke klub - www.kocke.si
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije

Danes je 05 Jun 2020, 11:26


Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 03 Apr 2016, 20:09 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2107
Kraj: Ajdovščina
Pozdravljeni!

Bliža se poletje in z njim, pravzaprav še pred njim, že 12. KT – KockeTerenci tekmovanje z LEGO TECHNIC terenskimi vozili.
Tekmovanje bo na ustaljeni lokaciji na otoku ob kajakaški progi v Tacnu, v petek, 3.6.2016 ob 17:00.

Tokrat uvajamo STARTNINO, ki znaša 5 € na tekmovalca in se bo pobirala pred začetkom dirke na licu mesta.

S startnino se bodo pokrili stroški za nagrade najboljšim, ki se podeljujejo za naslednje kategorije:
1. kategorija: Starost konstruktorja in šoferja do vključno 15 let
2. kategorija: Starost konstruktorja in šoferja 16 let in več
3. kategorija: Sreča spremlja hrabre! – žreb najsrečnejšega šoferja
Zmagovalec 1. kategorije izbere nagrado iz spodnjega nagradnega sklada. Zmagovalec 2. kategorije izbere nagrado izmed preostalih dveh setov, zadnji preostali set pa dobi srečni izžrebanec. NAGRADE SE MEDSEBOJNO IZKLJUČUJEJO! V primeru, da vsi tekmovalci spadajo v eno kategorijo, 2. nagrado izbira drugo uvrščeni.

NAGRADNI SKLAD:
42047 – Police Interceptor
Slika

42045 – Hydroplane Racer
Slika

42044 – Display Team Jet
Slika

Pogoj za sodelovanje je, da ste član Kocke Kluba in da imate NOVO vozilo, kar pomeni, da z njim še niste sodelovali na prejšnjih Kocketerencih.

Prijave bomo zbirali do torka, 3.5.2016. Minimalno število prijavljenih za izvedbo tekmovanja je 8 tekmovalcev. Če bo do roka dovolj prijavljenih, imate prijavljeni potem več kot mesec dni časa, da "sfrizirate" svoje plastične "konjičke". V primeru premajhnega števila prijav, se tekmovanje prestavi na naslednji termin/sezono.

Kako do tja?
Najlažje je, če se peljete po gorenjski obvoznici, izvoz Brod, naprej po Tacenski cesti, pred savskim mostom zavijete levo na Marinovševo cesto (modra črta). Čez cca 300m zagledate na desni strani mostiček čez Savo (rdeče parkirišče). Zavijete sem in parkirate. Nato se preko mostička peš odpravite do proge (rumena črta).

Zemljevid je na naslednji povezavi:
Google maps
Openstreetmap - za tiste, ki niste prijavljeni z Google računom...

PRAVILA TEKMOVANJA:
1. Ker želimo vzpodbujati kreativnost, mora biti tekmovalno vozilo NOVO oz. prvič uporabljeno na KT-ju.
2. Vozila naj bodo zgrajena na osnovi PF komponent in NE na kateri drugi verziji LEGO »motorizacije«! Ne pozabite, zagotovljena razdalja med vratnicami je 30 čepkov. Ostala pravila/priporočila si preberite TUKAJ.
3. Prvi dotik vratc pomeni 10 sekund pribitka.
4. Povožena vratca pomenijo 30 sekund pribitka.
5. Pomaganje z roko in/ali prevračanje vozila pomeni pribitek 60 sekund.
6. Maksimalen čas vožnje po progi je 8 minut (skupaj s pripravami, bi naj na osebo vse trajalo največ 10 minut).
7. Če kdo ne konča proge v 8 minutah, so vratca prioriteta za razvrstitev (torej nekdo, ki je prišel do 15. vratc, je avtomatsko pred nekom, ki je prišel do 14., pa čeprav 5 minut prej).


Prijavite se v tej temi in le, če ste član Kocke kluba! Ob prijavi prosim napišite v katero kategorijo ("do vključno 15 let" ali "16+ let") spadate. Članstvo v klub lahko uredite TUKAJ.

Prosim, če obiskovalci obiska ne objavljajo tukaj, ker bodo komentarji brisani.
Hvala!

Aktivne prijave:

1. kategorija (do vključno 15 let):
- Janez
- M.Ž.V.

2. kategorija (16+ let):
- 9fingers
- abnormal
- Cwetqo
- MajklSpajkl
- skrana
- vlapajne

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 04 Jun 2016, 12:22 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2107
Kraj: Ajdovščina
Pozdravljeni še zadnjič v sklopu 12. KT-ja. Dirka je za nami in mislim, da je odlično uspela. Veseli nas, da so se "starim KT mačkom" pridružili tudi novi obrazi. Proga je bila tokrat malo bolj zahtevna, a mislim, da zato toliko bolj zanimiva. Uradno poročilo dirke s fotografijami sledi v kratkem, za začetek pa objavljam uradni zapisnik dirke. Še enkrat hvala vsem sodelujočim in ekipi za udeležbo in dobro tekmo. Upam, da se tudi prihodnjič zberemo v tolikšnem oz. še večjem številu. Vaši komentarji, kritike in pohvale na račun organizacije in izvedbe dirke ter predstavitev vaših konjičkov, seveda, zelo dobrodošli.

LP, miha

Slika

P.S.: Incident z domnevno sabotažo IR opreme enega izmed tekmovalcev že preiskuje tajna komisija FIA, a glede na trenutno stanje preiskave kaže, da bo to ostala še ena nerešena uganka. :-P

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 04 Jun 2016, 21:05 
Odsoten
Technic
Technic

Pridružen: 10 Apr 2009, 00:19
Prispevkov: 561
Kraj: Ljubljana
Evo, moj kratek in jedrnat komentar in to v obliki, ki je bolj domača "tovarišem".

-postavitev proge:
Slika

-sodniki in časomerilci:
Slika

-moja tehnična oprema:
Slika

Naj povzamem za tiste, ki jezika "tovarišev" morda ne razumejo (več): zopet prava KT tekma na pravi KT progi!!!

Tisto z oddajnikom me je pa presenetilo. Še pol ure po dogodku ni delal, doma pa, kot da se ni nič zgodilo?! Glede na rezultat mislim, da bo avto v bodoče konstrukcijsko težko bolj izpopolniti. Sicer letošnji po karakteristikah ne seže lanskoletnemu (tisti, ki je na reklamnem plakatu) niti do kolen, ampak je lanski preširok za vratca in so me lani pokopali dotiki (po lanskih pravilih).

Najbolj mi je bil všeč rumeni šestkolesnik - konstrukcijsko morda ne najbolj primeren za takole KT progo, ampak izgledal je pa odlično. Na žalost nismo videli goseničarja v pravi akciji. O kamionu za hlode ne bi izgubljal besed - špica! Starodobnik se je morda kar malo skril pred njim. Največja faca pa je bil vsekakor cwetqo z domiselno izbranim odložiščem oddajnika tekom servisne dejavnosti (upam, da bo slika objavljena).

Skratka, odlična tekma, ki pa da slutiti, da bo nas "tovariše" mlajša konkurenca kmalu popolnoma povozila. Čestitke zmagovalcu za odlično vožnjo!

Majkl, sem zvečer malo premišljeval o pomenu besede "tovariš", pa me je takoj štihnlo v križu in šusnlo v kolenu, pa sem kar nehal. Ciprese pa to...


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 05 Jun 2016, 00:25 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2107
Kraj: Ajdovščina
@abnormal:
Ah dej no kake Ciprese neki,... :-) Mislim, da bo treba na naslednji dirki mladini pokazat, da še nismo za reciklažo :-) Glede" tovarišev" pa sem pripadnik ene izmed generacij, za katere so učitelji v osnovni šoli postali gluhi za tovariše in so slišali samo še na gospode :-)

Podoben incident z oddajnikom smo imeli na Junior KockeTerencih na enem izmed zadnjih KFjev. Tam nabrita mladež izvleče maksimum iz ubogih PF oddajnikov, tako da so ročice že kar utrujene in izgleda, kot bi se notranji del stikala nekako zataknil in se sprostil šele čez nekaj časa.

Hvala za "zapažnjo" ostalih kreacij. Goseničarja sem malo preizkusil po koncu dirke, pa ni bilo kaj dosti od njega, no vsaj pri zavijanju je bila tendenca po sezutju gumijaste obutve zaradi že skoraj prevelikega oprijema gosenic.

LP, miha

Edit: Cwetqotova iznajdljivost glede odlaganja daljinca pa mi je nekako ušla...

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 05 Jun 2016, 18:14 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31
Prispevkov: 5575
Kraj: Ljubljana
Malce sem počistil prispevek. ;)

Poročilo in galerija slik: http://www.kocke.si/kockefest/kt12.php

Glede 12. KT-ja imam žal malce mešane občutke.
Pa ne zaradi organizacije, ki je bila tokrat v Majklspajklovih rokah in odlično izpeljana (Hvala!), kot tudi ne zaradi tekmovalcev, ki jih je bilo kljub moji slabi napovedi vseeno osem (Pohvalno!), ampak me zanima, čemu se ostalim ne ljubi vzeti eno uro časa v petek popoldne in priti malce navijati in se družit?
Vreme je bilo lepo, bili smo v naravi, če bi želeli, bi tudi noge lahko namočili. Senca je poleg, blizu tudi bife z Radensko in sladoledom, parkinga dovolj... Le ljudi ne. :(

Brez zamere, a to ubija duha in ne bi bil rad črnogled, ampak se vseeno sprašujem ali ima sploh smisel še nadaljevati ta dogodek za cca 25 ljudi, ki si zadevo ogleda in jih od tega osem tekmuje?
LPG

PS. Servisna dejavnost.
Hvala abnormal junior za posnetek, kot tudi za vse ostale!
Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 05 Jun 2016, 18:23 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27
Prispevkov: 3697
Kraj: Ljubljana
Meni je pa žal da tokrat nisem mogel priti. Proga končno spet KT-jevska, tekmovalcev več, vreme super.
Dogodek je pač zelo ozko usmerjen in ni za pričakovati navala ne tekmovalcev ne gledalcev.

Mogoče če bi imel vzporedno neko lažjo progo in en avto, ki bi ga lahko vozili gledalci bi verjetno kakšen več prišel. Samo to pomeni po uri in pol tekme in podelitve še recimo pol ure do ene ure za gledalce. Morda bi se pa kdo navdušil ali pa vsaj pripeljal gledat mulce.
Sem že doživel primer, ko mi je sodelavec rekel, da ne bo pripeljal mulcev, čeprav jih zanima (in njega tudi), ker potem bi moral pa kupiti kocke za avto naredit in je predrago.

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 05 Jun 2016, 20:17 
Odsoten
System
System

Pridružen: 20 Feb 2015, 10:16
Prispevkov: 134
En lep pozdrav.
KT je za nami, mrcine počivajo od vseh naporov. Lahka jim zemlja.
Gospod Majklspajkl. Ampak res vse pohvale za odlično izpeljano dogodivščino. Proga da te kap, res vrhunsko si ti to postavil teren. Tako kot mora bit za Terence. Betonski vlitki iz šalčk. Kapo dol za trud. Res pohvale za ves ta trud in predvsem čas, ki si ga posvetil nam 7 tekmovalcem. Si dokazal da si fant od fare. Tvoje veselje in volja do izpeljave te enkratne prireditve sta živi dokaz.

Enostavno človeka srce boli, da nas ni več med nami s tem Super hobijom.

Pa še to. Bilo je kar nekaj utrinkov, ki si se lahko do solz nasmejal.
Da ti na sredi dirke pilot crkne ( oprosti abnormalno, ampak res totalna komedija)
Ko sem cwetqoja videl, kako se z linki muči in ob enem pilota v ustih grize.
Gospod vlapajne. Vsaka čast za vztrajanje. Ni in ni hotel se premikati. Tako žalostno, da mi je kar smešno že bilo.
Jaz osebno sem pri skupinskem slikanju z copato cel čas v luži stal, nakar opazim, da je že cela poplava v mojem šuhu.
Še in še res posrečenih dogodkov bi lahko naštevali....

Skratka fino je bilo.
Vsa pohvala celotni organizacijski ekipi.
Resnično upam, da se še vidimo in to v še večjem številu na tem res krasen dogodku.

Z lepimi pozdravi, Valter


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 05 Jun 2016, 23:21 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2107
Kraj: Ajdovščina
@9fingers: Daj no daj, mi je že prav nerodno :oops: Za postavitev proge je "kriv" tudi legofrik, ki je dodal svojih par centov k načrtovanju, jaz sem bil bolj pri tleh zadolžen za košnjo, "črnc" pač :-D

Me veseli, da ti je bilo všeč, meni tak isto. Upam, da se v prihodnje priključi še kdo, da ne bomo vedno po robu skakali. Pred leti je bilo nekaj več mladeži na vidiku, a kaže, da so že prišli v tista leta, ko kocke malo potonejo v ozadje. Bomo videli, leto bo kmalu na okoli. Še enkrat hvala za lepe besede in dobro družbo med in po dirki.
LP, miha

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 06 Jun 2016, 22:23 
Odsoten
Primo
Primo

Pridružen: 02 Nov 2011, 22:44
Prispevkov: 10
Pozdravljeni Lego-friki ;)

tekma je bila odlična - kot ste že pred mano napisali:
- vreme idealno
- proga lepo razgibana, pa še vedno dokaj vozna
- 8 tekmovalcev (lahko bi bil sicer kakšen več)

Videli smo različne terence in tokrat je Janezu uspela res dobra vožnja.
Moj terenec je bil za tokratno progo malo prepočasen in že na meji kar se tiče širine (težje skozi vratca).

Menim, da je bilo vzdušje zelo prijetno in je bila tekma ena lepših. Tudi zato sem optimist in komaj čakam na naslednjo tekmo!! Ne vem, če bomo zdržali eno leto - kaj pravite!?
Mislim, da se za eno jesensko varianto lahko hitro zberemo :)

Drugače sem pa mnenja, da kdor hoče - temu tudi uspe. Tudi meni je na dan dirke precej trda predla kar se tiče časa. Ravno na ta petek so mi namreč na hitro prestavili službeni piknik - in kot se spodobi sem iz piknika pridrvel v Tacen na dirko terencev in jo po dirki mahnil nazaj na piknik. Torej, vse se da - če se le hoče.

Tako da, veselo naprej in se vidimo čimprej ;)
Klemen "skrana" in Janez


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group