Kocke klub - www.kocke.si
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije

Danes je 06 Jun 2020, 21:28


Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: OOB: 10236 Ewok Village
OdgovorObjavljeno: 06 Sep 2013, 11:32 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Apr 2011, 13:57
Prispevkov: 553
Kraj: Ljubljana
Št. kock: 1990
Št. Figuric: 17
Leto izdaje: 2013
Cena seta: 249,99€

Ko se je pred približno enim letom začelo govoriti o tem setu, sem bil precej skeptičen. Par drevesc maksimalno štirje Ewoki in kakšen Scout trooper, sem si mislil. No, ko pa so se govorice posodobile in se je izvedelo da bo ta set ekskluziva, se je mnenje kaj hitro spremenilo. Že ob prvih slikah, pa sem vedel da set moram imeti in res je super, tako po izgledu, kot naboru kock in tudi figur.

Slika
Škatla je isto velika kot škatle od modularcev. Slika seta se lepo poda k zeleni pasici z Yodo, ki je značilna za sete izdane v tem letu.

Slika
Na presenečenje je škatla skoraj do vrha polna in vsebine je resnično kar precej. Vrečke so oštevilčene od 1 do 11, nekatere številke se pojavijo na dveh vrečkah, kjer so v eni malce manjši delci. Poleg dobimo še dve neoštevilčini vrečki z vrvmi, rjavimi cevkami za ograjo, osemkotnimi platami in dolgimi technic kockami. Prosto se v škatli nahaja še dark tan plata velikosti 8x16.

Slika
K vsebini so dodane tudi tri knjižice z navodili in zelo majhnim kosom papirja s tremi nalepkami. Vse je lepo zapakirano v posebni vrečki s kartonasto podlago.

Slika
Vsebina prve in druge vrečke. Katapult je zasnovan precej zanimivo. Mehanizem je zgolj provizoričen, deluje pa na principu gumijaste kocke, ki ima dve luknji za technic osi. Ročico katapulta potegnemo tako, da se gumijasta kocka stisne, kar po spustitvi sproži strel. Speeder je identičen tistemu iz 9489: Endor Rebel Trooper & Imperial Trooper Battle Pack s par barvnimi izjemami.

Slika
S tretjo vrečko zaključimo drevo iz druge vrečke, ki ima zelo zanimivo lestev, v notranjosti pa je votlo in omogoča da figura pade skozi, če odpremo loputo v hiški.

Slika
S kockami iz četrte, pete in šeste vrečke sestavimo debla za tri drevesa, ki jih ločimo z različno obarvanimi vrhnjimi deli. Vsako deblo ima svojo funkcijo. V modrem je skrivališče za orožje, v rdečem je skrita pajčevina, ki se jo lahko postavi pokonci, v rumenem pa je skrivališče za figurico. Sem prideta tudi dve nalepki, ki ponazarjata izrezline v deblu. Gradnja debel je kljub nekaj ponavljajočim elementom precej navdušujoča in ne preveč enolična. Sprva bi pričakoval več pokončnih kock, dobimo pa veliko vzdolžnih krivin in plat. Debla so namreč razen prvih par kock SNOTana, kar precej pripomore k lepšemu izgledu dreves.

Slika
S pomočjo technic kock iz neoštevilčene vrečke in kock iz vrečke številka sedem, sestavimo čvrsto podlago za vasico. Na sliki je prikazano ogrodje, ki se nato prekrije s platami. Vidni so tudi načini pritrditve na debla, ki so obarvani z ustreznimi barvami. Poleg tega je viden tudi mehanizem, ki razmakne past s hlodi.

Slika
Naslednja vrečka vsebuje kocke za detajliranje podlage vasice, kot tudi par povezovalnih zelenih površin. Detajlov je res veliko in lepo ponazorijo dogajanje iz filma. Kar nekaj izziva pa predstavlja napeljevanje cevk za ograjo. Najprej jih je potrebno malce ukriviti, nato pa prilagajati robotske ročice, da se ograja prilega nosilcu. Na koncu je potrebno še vse malce spustiti, da se hiške usedejo na podnožje vrtiljakov.

Slika
Nadaljujemo z gradnjo zgornjih delov dreves, ki so zaradi igranja odprta z obeh strani. Prva je dvonadstropna hiška, ki vsebuje spalnico za princeso spodaj, na vrhu pa je orožarna z lokom in risalno tablo za nove pogruntavščine. Sem sodi še zadnja nalepka.

Slika
Sledi izdelava kuhinjskega prostora s shrambo in dvigalom z mrežo, ki lahko služi tudi kot past. Krošnje dreves so solidno bogate z listjem, pogrešam le kakšno vejo več, predvsem v zadnjo stran hiške, saj se gradnja osredotoča na vejenje levo in desno, ter malenkost tudi naprej.

Slika
V zadnji vrečki se nahaja najmanjša hiška z ognjiščem in obveznim katapultom na strehi. Je pa celoten set povsem brez izstrelkov na frcanje! Zanimiv je tudi viseči most, ki glavno ploščad povezuje z drevesom z vstopno lestvijo.

Slika
V tem setu ne manjka dobrih figuric. Dobro stran predstavljajo Han Solo, ki je isti kot v setu 75003: A-wing Starfighter. Luke Skywalker ima isto glavo kot v 75005: Rancor Pit a izpopolnjen potisk trupa in dark tan lase. Različica C3PO je najnovejša in sicer takšna kot v 9490: Droid Escape, R2-D2 pa ima novejšo glavo v metalno sivi barvi. Zelo lepo pa je izdelana povsem nova Leia. Malce me sicer moti platneno krilo, ki se nikoli ne da čisto lepo zložiti, a so zato noge z dark tan kopalkami bolj uporabne, kot pa bi bile potiskane. Na žalost pa Chewbaca ostaja isti kot vedno in je videti že precej zastarel. Škoda da niso v ta set že vključili nov odlitek, ki ga lahko pričakujemo prihodnje leto.

Slika
Med vojščaki dobimo dva Scout Trooperja, ki sta nadgrajena in tokrat vsebujeta več črne od prejšnjih verzij in izgledata enkratno. Poleg sta še dva običajna Stormtrooperja in dva uporniška bojevnika, ki pa so vsi isti kot v 9489: Endor Rebel Trooper & Imperial Trooper Battle Pack z izjemo glave poveljnika, ki se je že pojavila v setu 9471: Uruk-Hai Army. Škoda da lego ne izdela več različnih glav, saj so novi tiski relativno poceni glede na nove odlitke. Tako se obrazi generičnih vojakov prepogosto ponavljajo v različnih licenčnih serijah.

Slika
Poslastica seta pa so vsekakor odlično izdelani Ewoki. Vsi uporabljajo zgolj dva različna odlitka, a so ti v različnih barvah in z različnimi poslikavami videti fantastično. Prvi je Wicket, ki se je že pojavil v setu 8038: The Battle of Endor, a ima tukaj dodatno potiskan obraz in izgleda prav simpatično. Nova sta generični Ewok warrior in pa Teebo, ki uporablja isti odlitek kot čisto desni Logray, ki je enak kot v setu 7956: Ewok Attack, a je zaradi čisto drugačne poslikave to precej neopazno. Vmes je še Chief Chirpa, ki pa se je tudi pojavil že v istem setu kot Wicket.

Slika
Še nekaj detajlov iz seta, zgoraj so glavna tri debla z njihovo notranjostjo.

Slika
Na zadnji strani velike plate se nahaja past, ki Scout trooperja stisne v pašteto.

Slika
V vasici ne manjkata niti droga, kamor Ewoki privežejo nezaželjene ujetnike in pa bobni narejeni iz trofejnih čelad imperijskih sil.

Slika
Han Solo je pripravljen za pečenje, sam "bog" C3PO pa ima svoj prestol, ki ga lahko Luke s pomočjo sile v obliki plastične prozorne paličice, dvigne v zrak.

Slika
V setu se nahaja kar nekaj rezervnih delčkov, najbolj pa navdušijo odvečne cevke in vrvi.

Slika
Še set kot celota z vsemi figurami in veliko dogajanja. Vsi zgornji deli dreves na glavni ploščadi so vrtljivi, kar omogoča boljši dostop pri igranju. Kot celota set izgleda res odlično in lepo ponazarja vse pomembnejše kotičke in dogodke iz filma.

Ocena 9,5/10 - vrhunski set z zelo zadovoljivim številom Ewokov, kot tudi količino zelenja, da celota ne izgleda na pol dokončana. Napredne tehnike gradnje lepo popestrijo izgled dreves, ki bi lahko bila narejena precej bolj dolgočasno. Tudi figurice so na nivoju, saj poleg količine dobimo kar nekaj svežih variant sicer že poznanih likov. Predvsem pa razočara pra stari Chewbaca, ki je s tremi malimi nalepkami, ki pomojem res ne sodijo v ekskluzivne sete, edini minus te vasice!


Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: OOB: 10236 Ewok Village
OdgovorObjavljeno: 06 Sep 2013, 12:13 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Avg 2008, 14:52
Prispevkov: 2245
Še en odličen opis. Še posebej gre pohvala odličnim fotografijam od katerih izstopa "akcijska". Pohvalno!

Sam set je seveda odličen, a tudi ni poceni, tako da glede nakupa še nisem odločen. Drevesa in ostalo mi je zelo všeč, imam pa deljeno mnenje glede minifigur. Ok, saj vem da en morejo pogruntat kaj posebej novega, a razen novih scout trooperjev, Leie in enega Ewoka praktično že vse imam (imam sete: Battle of Endor, Ewok Attack in Rebel Battle pack). Pa tudi Scout Trooperji mi niso všeč. Razočara pa Chewbacca, ki je res postal zastarel (drugo leto pride novi).No, figuric je vseeno 17, tako da se lažje odpusti kakšno podvojeno.

Glede na vse Ewok sete lahko zdaj naredimo fajn dioramo. :idea:

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: OOB: 10236 Ewok Village
OdgovorObjavljeno: 06 Sep 2013, 13:40 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31
Prispevkov: 5575
Kraj: Ljubljana
Nisem SW fan, a tale set mi je všeč. Zgleda kar igralen in končno ni "še ena SW ladja". :)
Tudi nabor kock je zanimiv. Cena pa pač kot cena za licenco (to sedaj že vrabci čivkajo) - je pač visoka.
Preseneča tudi število minifigov.
Pohvaljen za predstavitev tudi z moje strani.
:superca:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: OOB: 10236 Ewok Village
OdgovorObjavljeno: 06 Sep 2013, 14:21 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2107
Kraj: Ajdovščina
Hvala za lep opis, glede na opisan in prikazan način gradnje mora biti res užitek spraviti tako reč skupaj. Enostavno bombastičen pa mi je viseči most in lestev iz vrvi :excited: S temi robotskimi rokicami in raznimi cevkami in palčkami se da pa res zanimive stvari sestavit. Že samo zaradi tega bi rad imel set enkrat v rokah. Prvič sem opazil tudi rjavkaste gobice, a so nove, ali so se pojavile že kje prej? Cena pa, ja... ah kdo bo tebe ljubil? Za Chewieja pa se strinjam - glede na to da je tudi kosmatinec, zgleda proti Ewokom prav ubogo.

LP

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: OOB: 10236 Ewok Village
OdgovorObjavljeno: 06 Sep 2013, 14:31 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Apr 2011, 13:57
Prispevkov: 553
Kraj: Ljubljana
@Cwetqo: tudi sam bi si bolj želel več generičnih Ewokov, namesto že upodobljenih. Meni se pa te novi Scout trooperji prav dopadejo. Se mi z več črne zdijo dosti bolj podobni originalom. Glede ostalih figuric pa je težko toplo vodo izumljat, ker se v vsakem tolikem setu pač mora pojavit Luke in Han Solo. Za Chewija pa komaj čakam, da pride nov odlitek, samo škoda ker bo dostopen samo v najmanj uporabnem setu ...

@MajklSpajkl: Gobice so v dark tan barvi, glede krožničkov nisem prepričan, potiskane pa so se že pojavile v Hobbit seriji in sicer v 79002: Attack of the Wargs in v 79001: Escape from Mirkwood Spiders.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: OOB: 10236 Ewok Village
OdgovorObjavljeno: 06 Sep 2013, 15:57 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Maj 2011, 19:38
Prispevkov: 1125
Kraj: Koper / Ljubljana
Super predstavitev in slike. Ker tudi jaz nisem SW fan, bom v celoti delil svoje mnenje z legofrikom. Se pravi končno 'ne še ena leteča zadeva', zelo všečen na pogled, zelo uporaben nabor kock in (pre)visoka cena za ne-SW navdušenca. :)

Če ne bi bilo zraven SW figuric, bi skoraj rekel, da predstavlja kakšno 'zemeljsko' sceno. Hiške in drevesa so zanimivo izdelana, vsekakor pa zmaga viseči most.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: OOB: 10236 Ewok Village
OdgovorObjavljeno: 06 Sep 2013, 21:58 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27
Prispevkov: 3697
Kraj: Ljubljana
Zares super opis seta (in slike). Komaj čakam, da ga vidim v živo, ker je sigurno še boljši kot na slikah.
Preseneča veliko število figur in ogromno uporabnih kock za MOCanje. Žal je cena zaradi licence (pre)visoka, da bi ga kupil za partout, sploh ker me figurice ne zanimajo. Tudi če jih prodaš za cca 50€ je set še vedno drag.

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: OOB: 10236 Ewok Village
OdgovorObjavljeno: 07 Sep 2013, 11:42 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Jan 2010, 12:42
Prispevkov: 1418
Kraj: Domžale
Tudi meni je set všeč, čeprav nisem poznavalka SW. Sam opis je narejen izvrstno, predvsem pa so fotografije enkratne in res odlično hvalijo dober set. Glede figuric mi je zelo všeč dejstvo, da jih je v setu preprosto ogromno, kar se mi zdi velik plus. Tudi sam nabor kock se mi zdi zanimiv in mikaven za nakup. Set kot celota izgleda super - ker ne poznam ''filmskega originala'', ga ne morem primerjati. Všeč mi je, da je igralen z možnostmi različnih skrivališč in veliko dostopa na ploščad. Edino, kar me (skoraj vedno) moti pri drevesih, je premalo zelenja. Ta set je sicer izjemno zelen v primerjavi z drevesi in zelenjem v drugih setih, vseeno pa bi lahko bil še kakšen list ali zelena veja več. Vsekakor pa je to set, ki mi je zelo všeč zaradi nabora kock, tehnik sestavljanja in samega izgleda, čeprav je s področja, ki mi ni blizu.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: OOB: 10236 Ewok Village
OdgovorObjavljeno: 24 Sep 2013, 21:39 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 07 Apr 2008, 20:24
Prispevkov: 1842
Kraj: Ljubljana
Na tvojih slikah zgleda dost večje kot v vseh predhodnih predstavitvah. Čeprav sem velik SW fan, me tale set ne pritegne.
Še ena odlična predstavitev s tvoje strani!

_________________
Slika

Keep it simple ;)


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group