Kocke klub - www.kocke.si
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije

Danes je 05 Jun 2020, 14:07


Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 29 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 30 Jan 2015, 12:19 
Odsoten
Primo
Primo

Pridružen: 12 Nov 2013, 11:16
Prispevkov: 5
Spoštovani,

1. Če že brišete prispevke bi lahko uporabnika vsaj obvestili zakaj je prišlo do tega.

2. Če človek odpre temo katera opozarja na nategatorja, ki na Bolhi prodaja meglo, menim da ni primerno, da se tema briše. Razen, da je med moderatorji ta isti nategator.

3. Ne zdi se mi pošteno, da blokirate uporabnika tako, da ne mora več pošiljati zasebnih sporočil.

˝Žal, ampak nimate zadostnih pravic za uporabo te funkcije. Verjetno ste se komaj registrirali, morali pa bi več sodelovati, da pridobiste potrebne pravice, za uporabo te funkcije.˝ - zanimivo da obvestite, Vi Bogovi od adminov, kaj boste pri uporabniškem računu blokirali.

4. Če vam človek plača članarino v KOCKE Klub pričakuje, da je enakopraven vsaj na forumu. Še vam nakažem kaj, da mi odprete zasebna sporočila. Lahko?

Pa ti samo briši. Bom že poskrbel da bo prišlo do čim veš uporabnikov KK in ostale javnosti.


Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 30 Jan 2015, 12:34 
Odsoten
Duplo
Duplo

Pridružen: 26 Jan 2012, 09:52
Prispevkov: 76
Kraj: Ljubljana
Forum je privatna last. Tukaj smo na obisku pri gostitelju. Obnašati se moramo kot gostje.
Nešteto forumov sem že zapustil, zaradi takih in drugačnih pravil, pa vseeno!
Je še veliko drugih Lego forumov, blizu in daleč. Na njih sodelujem pogosteje.
Bodi brez skrbi, saj gre za igro in igrače.
Spoštujmo pravila!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 30 Jan 2015, 13:31 
Odsoten
System
System

Pridružen: 18 Maj 2012, 18:37
Prispevkov: 128
Kraj: Maribor
Ti si nisi najbolje prebral navodil ne?

Pod točko 5:

''Novo registrirani uporabnik ste toliko časa, dokler ne objavite 20 prispevkov. V tem času vam je onemogočeno pošiljanje zasebnih sporočil.''


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 30 Jan 2015, 14:01 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31
Prispevkov: 5575
Kraj: Ljubljana
gusar69, jaz sem brisal prispevek in vzel si bom čas, da tole razložim, ker je očitno, da nihče več ne bere tistih par vrstic pravil, ki jih zahtevamo od vas, tudi vi jih očitno niste.

Za začetek: Pravila in navodila uporabnikom so tukaj: viewtopic.php?f=63&t=7349
Preberite si točko 3. Zato je bilo brisano. Oz. preberite si vse točke, saj vam 5. razlaga koliko časa so za novo registrirane uporabnike onemogočena zasebna sporočila.

Pa pojdiva k vašim točkam:
1. Zakaj bi vsakega posebej izrecno opozarjali na njegove napake? Forum je tak, kot je (ma, to že pišem stotič), pravila so jasna in ne zahtevamo od vas nemogoče. Če se pravilom na da prilagoditi, žal, mi se vsakemu posebej ne bomo in po pravici povedano, se nam tudi ne ljubi več pisati eno in isto; Velike začetnice, ločila, ni oglasov, lepše slike itd...
Žal vas moram razočarati, saj vsakega posebej ne bomo več opozarjali, tudi vas ne.

2. Ste siguren, da je uporabnik bolhe, ki je objavil oglas nategator? Obtožujete brez podlage in to 2x. Prvič človeka, ki je oglas objavil (ne, ni moderator), drugič pa sumite moderatorja. Se vam zdi to fer? Meni ne.
Pa četudi je ta, ki je oglas objavil res nategator, kaj ima to zveze z nami? Aha, opozarjate, da se ne bo kdo nasral? A sedaj bomo pa za vsak oglas delali paniko, opravljali ljudi, jih obtoževali, kazali s prstom na njih?
Tudi jaz lahko obtožujem in recimo sumim, da se s takimi objavami, kot je bila vaša pod pretvezo dela reklamo za nekoga. Le moj sum bi bil utemeljen, saj ne bi bilo prvič.

3. Zasebna sporočila. 20 prispevkov vam je problem napisat? Toliko jih namreč potrebujete, da se vam sprostijo zasebna sporočila. Ne verjamem da jih niste sposobni napisati. Ali pa se vam ne ljubi (ja vem, spet obtožujem), tako kot večini na forumu.
Res ne razumem, da vsi delate tako paniko, ker ne pustimo oglasov in zasebnih sporočil, po drugi strani vam je pa 20 prispevkov težko napisat. Pa saj ne gre za 20 objav vaših MOCev (tudi ne bi bilo slabo, če ste že neki ljubitelji LEGO kock), gre za komentarje. Verjemite, da bi se vsak avtor kreacije, ki jo je tu predstavil razveselil vaše pohvale. Tako pa komentiramo eni in isti enim in istim avtorjem, da je že prav nesmiselno.
Celoten del foruma "LEGO kreacije (OOB, MOC, MOD)" pa bi bil praktično prazen, če ne bi bilo nas par zasenjakov. Pa nočemo nobenih slavospevov, le trapasto se nam že zdi, da vsi ki pridete na ta forum najprej želite nekaj prodajati ali kupovati, nato želite en kup informacij na temo cenejših nakupov, dalje želite informacije o dobavljivosti vaših najljubših setov itd. Da bi pa kdo izmed vas kdaj kakšen set predstavil tu na forumu, ne to ja pa že preveč.

Ne vem gusar69, bi vas mogoče osrečilo, če spustimo št. prispevkov na 10, preden se odprejo zasebna sporočila? Ali raje na pet ali raje kar ukinemo? Samo ne potem noret, ko se bo spet našel nekdo, ki bo utrujal ostalim uporabnikom na forumu prek zasebnih sporočil, kaj bi vse prodal in kje bi lahko kaj kupil?

4. Plačilo članarine v Kocke klub nima nobene zveze s forumom. Članarina je, tako kot pri ostalih društvih in klubih, podpora klubu. Ni vsiljena, ni obvezna, je odločitev vsakega posameznika. Nobenih stvari ne skrivamo, pravila so jasna in jih je mogoče pred včlanitvijo prebrati.

Tudi ne morete biti zaradi plačila članarine enakopravni z ostalimi na forumu. Eni imajo dolg staž, prispevali so marsikaj tako na forumu, kot pri drugih aktivnostih kluba in ti imajo pač višje mesto, kot prišleki. Tako je bilo, je in bo ostalo, pa če ste klubu namenili 15 EUR članarine ali ne. Privilegijev s tem žal ni.

In ne, ne potrebujemo vašega denarja, ker z njim ne boste kupili nobenih dodatnih ugodnosti.

5. Kar se brisanja tiče in vaših "groženj", da boste poskrbeli za to in ono. Prebrali smo že marsikaj, tudi grožnje s smrtjo, pa nismo spremenili naših stališč in jih tudi sedaj ne bomo.

Sedaj boste rekli, da sem vas z brisanjem prispevka razjezil, da mogoče niste mislili tako in da sedaj, ko veste zakaj je tako, kot je, da razumete naše stališče. Mogoče. Mogoče pa je to milejša oblika vaše jeze in bi mi najraje razbili gobec, ker sem si dovolil pobrisati nekaj, za kar smatram, da ni za naš forum.
Brez zamere, a me ne zanima. Lahko bi rekel, da sem osebno užaljen, ker sem po tihem upal, da smo opravili s takšnimi objavami, kot je vaša. Očitno sem se motil. A moje osebno mnenje, navajam: "Boga od adminov", kot nas imenujete, itak ni pomembno.

Prispevek bo ostal v branje ostalim, saj bom dodal še eno točko o kateri razmišljam že dobro leto.

6. Zaprtje foruma.
Razlog niste vi, gusar69, da ne bo pomote.

Vedno smo izhajali iz tega, da ima kvaliteta prednost pred kvantiteto. Le kaj nam bo 763 uporabnikov, če jih od tega samo cca 20 predstavlja MOCe in LEGO kreacije, cca 40 pa jih v glavnem visi v čvekalnici, ki ni primaren del foruma? Brez veze, kajne?

Sprašujem se, čemu imeti forum kjer:
- se prispevki ne objavljajo več, če pa že
- se skoraj nihče več ne potrudi, da bi objavil kvaliteten prispevek
- uporabniki nočejo napisati niti komentarjev pri predstavljenih kreacijah
- se debatira edino v čvekalnici
- se od vodstva pričakuje vse, brez da bi kdo karkoli vložil
- se uporabniki vsajajo za vsako malenkost, ki jim ni pogodu in celo grozijo
- večina uporabnikov zamenjuje namen foruma za oglaševalski forum
... in še bi lahko našteval.

Sprašujem se tudi ali mi je to potrebno prenašat? Pa ne samo meni, tudi ostalim, ki ta forum še krpajo skupaj z mano. Nihče od nas ni plačan za to delo.
Vidim pa vedno večkrat, da bi vsak rad nekaj po svoje delal, imel takšne in drugačne ugodnosti in ker ne dovolimo, nas obtožujete, psujete, grozite... Emmm, a menite, da smo zato tu? Ne, nismo.

In ker nismo zato tu, vi pa očitno tudi ne, da bi se potrudili, da bi forum živel, ne vidim smisla, da bi še obstajal.

Zaenkrat bo forum ostal odprt, po KockeFestu, ki bo konec meseca marca, pa se bomo dokončno odločili kako naprej. Hja, pa tisti čas bo tudi sedmo leto delovanja foruma. Mogoče je pa res že čas, da se zadeva ugasne.
LPG


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 30 Jan 2015, 14:30 
Odsoten
Primo
Primo

Pridružen: 12 Nov 2013, 11:16
Prispevkov: 5
Res je, nimam 20 objav.

Ne spomnim se, da sem jih pred 4 ali 5 meseci imel, ko so ZS še bila aktivirana.

Se opravičujem, če sem koga užalil.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 30 Jan 2015, 14:51 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 23 Avg 2014, 12:07
Prispevkov: 233
Ja, vmes so se spremenila pravila glede zasebnih sporocil oz se je postavila meja na 20 objav, ker se je nekdo menda na novo registriral samo zato, da je po zs-jih prodajal kocke. Jaz sicer nisem nic dobil...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 30 Jan 2015, 15:27 
Odsoten
Duplo
Duplo

Pridružen: 26 Jan 2012, 09:52
Prispevkov: 76
Kraj: Ljubljana
Forum je mrtev, živel Forum!

Aktiven sem na nekaj deset tujih in slovenskih forumov, na nekaterih že več kot desetletje, in z več tisoč objavami
(audio, elektronika, energetika, gradbeništvo, tehnologija, izobraževanje...).

Umirajo, kot po pravilu, forumi katerih je vodenje rigidno* in je v spregi z finančnimi interesi lastnikov.

Ugasnite forum in jaz odprem novega še isti dan. Ker nimam finančnega interesa se tudi z moderiranjem ne bi potrudil. Saj bi ga delal za hobi, pa naj bo kakršen hoče. Vedno se lahko od napisanega ogradim, in vedno se lahko posledično dobro pravno zaščitim.

* Kot primer navajam svoj prvi prispevek, še v času ko smo imeli samo Duplo.
Prispevek sem moral nekajkrat na novo postavljat.
Že takrat sem izgubil voljo, da bi se še kdaj oglasil.

P.S. Ta kritika je afirmativnega značaja. Napisano odraža stališče mojega avatarja in ne mene, kot fizične osebe. Nahajamo se v virtualnem svetu in tak naj tudi ostane. NHF.

@legofrik, kmalu pridem na radensko. :)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 30 Jan 2015, 17:07 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31
Prispevkov: 5575
Kraj: Ljubljana
Alen, nihče nima finačnega interesa, ne s forumom in tudi ne s klubom. Od kje ti ta ideja?
In kdo naj bi imel finanči interes? Moderatorji, ki jih ne plačujem, razen kdaj s kakšno Radensko? Jaz, ki sem še vedno globoko v minusu, če potegnem črto? Se boš vprašal, zakaj sem v minusu? Ker je, kot sam ugotavljaš, to hobi in hobi žre denar. Eni ga porabijo za sebe, eni za druge in eni za oboje - sem med slednjimi, pa ne bom več. :)
Vidiš kje kakšne sponzorje, ki bi financirali klub? Še tisti, ki so, so skoraj vsi brezplačni, da imate vi, dragi moji 10% popust v trgovinah na kocke, ki vam pa itak en klinc pomeni. V tujih klubih tega načeloma ni, ljubčki moji zlati.
Boš sedaj rekel članarina? Da ne bi.

Je pa zanimivo, da od vsega začetka, slabih 7 let, poslušamo in prebiramo da je vse skupaj finančni interes in da si na veliko bašemo žepe, predvsem jaz.
Očitno je čas, da forum naredimo plačljiv, da bodo končno govorice držale.

Drugače pa so tvoje trditve glede umiranja forumov, ne vem, meni se zdijo žal napačne. Pa to ni moja ugotovitev, sem se samo naučil, da je sedaj tako, kot je - beri spodaj zakaj je tako.
Pravila morajo bit, drugače je anarhija, to pa vemo kam vodi. Poglej recimo forum na Jokerju. Ušlo z vajeti. So zaprli, spet odprli, moderatorjev ni. Samo prepucavanje en čez drugega. Meni to ni OK.
Poglej ostale forume, kjer je čez 1000000 prispevkov. Najdeš kaj koristnega? Ja, a preden najdeš... Konec koncev poglej Eurobricks forum. Res je, da je lažji za uporabo (predvsem dodajanje slik), kot naš in tudi zato je tako velik, ker vsak, ki ima 5 minut časa nalima noter slabo sliko in piše kot kura. Ti je to všeč? Meni ne in takih forumov niti ne berem. Sem vse skup zreduciral na dva, tri, ostalo po potrebi, pa mi gre na jetra, ker je vse nasrano. Mogoče sem pa le prestar za te hece.

Veš zakaj forum umira? Pa to ni iz moje trte zvito, temveč so ugotovitve ljudi, ki se s "pisarjenjem" bavijo dlje kot ti in jaz skupaj. Ljudje so postali "nepismeni". Najlažje je klikat po Facebooku lajke in komentirat v stilu:"seka tole dud jeb tut to meu ce fotr neb gnavu itak BV".
Nihče več ne zna narest prispevka z repom in glavo.

Ne razumem pa vaših težav pri našem forumu. Vse kar je potrebno je, da se napiše par stavkov in nalima par dobrih slik poleg. Kako to narest, je tudi vse napisano. Pa še kar ne gre. Najbolje bo, da še prispevke objavljamo namesto vas, samo potem bi tudi še kocke imeli. :)

Mislim, a je res tako težko objavit tak prispevek, kot je tale? viewtopic.php?f=2&t=8647 Verjemte mi, da Kivi nima ne fotografskega studija, ne profi kamere, le malce se je potrudil.
Ali pa tale mladoletnik: viewtopic.php?f=2&t=8593 Mogoče ni sam slikal, je pa prosil očeta, da mu je pomagal. Če je pa vse sam naredil, vas je pa lahko vse, ki imate "probleme" do zadnjega tja v ta zadnjo sram, ker ima dečko (se mi zdi, da celo danes) komaj 13 let. Kaj manjka opisu v enem stavku z repom in glavo? Nič.

Brez zamere, a se mi zdi, da je vse, kar vas ovira, da bi karkoli objavili na tem forumu, vaša lenoba. Najlažje je reči, da je preveč pravil, da preveč zahtevamo, da je komplicirano, da to se ne da, da nimate znanja... Izgovori, izgovori, izgovori... Prav utrujen sem že od tega jamranja.

Point je tudi v tem, da zaradi takšnih podobnih prispevkov (kot je tudi tvoj Alen - izjava o finančem interesu je bila nož v hrbet) nam, ki to furamo pada jermen dol. No, ti napišem, kaj se nam ne da več oz. kaj smo nehali, ker ni bilo odziva, če je bil, je bilo pa samo pljuvanje, kako zaen klinac smo:
- pisali smo članke za spletno stran (pa je bilo vsem brez veze)
- izdajali smo glasilo (pa je zmanjkalo piscev, ker ni bilo odziva)
- objavljali smo novice na prvi strani spletne strani (pa se nobenemu ne da več)
- trudili smo iskati sponzorje, da je vsak novi član kluba dobil vsaj obesek za ključe (pa jim je bilo brez veze, da bi bila škatla kock boljša - o verjamem)
- iskali smo novice z LEGO področja in jih objavljali prevedene na forumu (sedaj pejstnemo link in kakšno sliko, novica pa ni prevedena, ker se nam ne ljubi)
- iskali smo zanimivosti z LEGO področja, jih tudi prevajali in pejstali slike (pa se nam ne da več)
- šli smo se dobrodelnost in nabirali denar za nakup kock za ustanove kjer so otroci s posebnimi potrebami in pediatrične oddelke bolnišnic, ter jim to donirali (pa smo nehali, ker nas je na koncu to počelo samo še 10)
- iz svojega žepa smo kupovali sete za nagradne igre in igre imeli vsaj 3-4x letno (pa se vam ne ljubi tudi 10 prispevkov objavit za nagradno igro)
- nahecali smo sponzorje, da so dali škatle za nagradne igre in za KockeTerence, ki so bili tudi 3x letno. Vsak je dobil nekaj za udeležbo, prvi trije pa sete (pa se vam ne ljubi tudi gledat ne pridt, kaj šele narest svoje vozilo in tekmovat)
- tudi se je našel kakšen sponzor, katerega prispevek smo razdelili sodelujočim na KF-ju (pa jih ne iščem več, ker se vsi sprašujejo, koliko od tega sem sam pobral)
- in kar je najvažnejše. Vsako škatlo, katero smo dobili ali kupili, smo predstavili na forumu. Prav tako smo se trudili, da objavimo vsaj en MOC mesečno (pa se nam ne da več, ker objavljamo in komentiramo eni in isti - to je pa vseeno, če v zaprtem delu, saj od ostalih ni odziva)

Kaj naj ti rečem na vse skupaj, Alen? "Et tu Brute?"
LPG


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 30 Jan 2015, 17:15 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Jan 2010, 12:42
Prispevkov: 1418
Kraj: Domžale
Sodelovanje na forumu je prostovoljno, zato (in ker je prav) mi je povsem jasno, da se je treba primerno obnašati. Moti me, da si nekateri upajo nespoštovati pravila in bonton lepega in primernega obnašanja zgolj zato, ker se skrivajo za nekim anonimnim imenom.

Če se komu ne da brati pravil in jih upoštevati, je to njegov problem, samo jokanje po prekrških me pa tudi zmoti. Konec koncev so pravila postavljena z namenom in so daleč od tega, da bi bila rigidna. Prilagajo se doganju in v veliki meri tudi pomanjkanju kulturne komunikacije.

EDINO PRAV je, da forum stremi k kvaliteti. Ne vem, zakaj bi se izgubljali nekje nizko v povprečju, če lahko skupaj delamo kvalitetno. Pa ni treba prav veliko za to. Sama rajši gledam desno sliko kot levo.
Slika
Se mi niti ne zdi potrebno razlagati zakaj. Sem v začetku tudi že popravljala svoje objave. Zakaj? Da so bile boljše. Preprosto. Raje dam od sebe dober izdelek kot kar tako nekaj.

Meni bo žal, če foruma ne bo. Razumem pa razloge zato. Ne razumem, zakaj bi se morali moderatorji ukvarjati s par mandljci, ki forum uporabljajo v napačne namene. Želiš forum, kjer bo le debata o popustih in akcijah in oglasih? Pa si ga postavi. Ne pa utrujat drugih ljudi z nekimi obtoževanji, niso vedno drugi krivi.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 30 Jan 2015, 18:08 
Odsoten
Primo
Primo

Pridružen: 12 Nov 2013, 11:16
Prispevkov: 5
Heh "jokanje po prekšku". Če ti bo tako lažje potem se ne opravičujem več.

Problem "beri temo" sem odprl, samo zato ker ko sem hotel adminu postaviti vprašanje (ker nisem bral pravil) zakaj je bila tema izbrisana. Ko sem to poizkušal sem ugotovil, da ne moram pošiljati ZS. Ker sem v preteklosti lahko mi ni bilo jasno zakaj ne (spet nisem prebral očitno novih pravil). In če sem pač svoj neupravičeni gnev natipkal v novo temo in kasneje spoznal, da nimam vsega prav sem se pač opravičil. Spet narobe.

Še vedno pa menim, da sem bil dolžan skupnosti, ki spremlja Lego kocke in verjamem da nas veliko spremlja tudi dogajanje na Bolhi, posredovati izkušnjo z določenim prodajalcem. Naj samo napišem, da od takrat, ko sem zahteval original fotografije in sem mu predočil da vem, da so fotografije iz US Ebay-a, ni bilo več odziva.

Upam da tema res ne bo kakšen povod v razpad foruma. Bi me preveč žrlo.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 30 Jan 2015, 18:24 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2107
Kraj: Ajdovščina
Čeprav so se pravila res spremenila, pa je vodstvo foruma na to na debelo opozarjalo! Vsak bralec/član, bi si lahko vzel vsaj čas za rdečo ikono pri prvi in za normalno medsebojno delovanje na forumu najbolj pomembni temi. Vsaj to bi pa že lahko brali, pri ostalih temah pa kar vam je pač všeč.

To, da se pa pravila spreminjajo je povsem logično, sej se tudi zakoni nonstop spreminjajo. Če te zaj... policija z višjimi kaznimi za včasih manj kaznovane prekrške se lahko tudi samo slikaš pa nergaš in bentiš ob piru v nedeljo po maši...(priznam, preveč butasta prispodoba, ki ne bo potešila nikogar). Če pa se ne motim, imajo tudi tisti, ki jim ZSji še niso omogočeni, stopiti v kontakt z vodstvom foruma in sicer po e-mailu, ki je vsem dostopen in ni tam zgolj za okras.

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 31 Jan 2015, 11:40 
Odsoten
Technic
Technic

Pridružen: 18 Apr 2008, 14:17
Prispevkov: 906
Draga gusar in alen,

Kot sta vama že predhodniki nakazali, smo klub/forum, ki sloni na prostovoljnemu delu. To delamo že sedem (7) let. Morda se komu, ki na hitro pride in še hitreje pogleda, dosežki zdijo majhni, toda moje življenjske izkušnje (sem že v srednjih letih) kažejo, da je težko obdržati projekt pri življenju tako dolgo, če ti ni vsaj malo pri srcu. Na žalost pa v kockah ni prav veliko denarja in niti ne pokrijejo vseh stroškov, zatorej veliko prostovoljnega dela ipd. Uspehe kluba je nanizal že Legofrik, jaz bi poudaril le KockeFest, ki je ena boljših pogruntavščin. Sploh če na gospodarcu priredijo razstavo kock, kjer familijam zacolajo desetine evrov in ne pokažejo nič, medtem ko smo mi 2x/leto brezplačni.

Tudi jaz sem imel v preteklosti dobre ideje, kako delovanje kluba še izboljšati, a mi enostavno ni zneslo, nekaj zaradi pomanjkanja časa in nekaj zaradi pomanjkanja vztrajnosti. Zato sem silno hvaležen dekletom n fantom, ki to rinejo naprej, v takšni ali drugačni obliki. A veliko je bilo tudi ljudi, ki so bili polni idej na jeziku, vendar jih nato nismo videli kaj veliko.

Zakaj torej omejitve na forumu (pogled od zunaj)? Ker s tem udeleženci pokažejo vsaj malo resnosti (morda spoštovanja) do teme in drugih. Ker je administratorjem potem malček lažje urejati temo. Ker je za furanje foruma in kluba potrebno precej dela in je težko pričakovati, da bodo včasih preglasni novinci deležni vljudne obravnave (verjemtite, tale pisarija od legofrika je precej vljudna, smo videli že kaj hujšega).

Čeprav mi vsa nova pravila ne dišijo, pa se jim podredim, saj v drugem primeru nimam možnosti pisanja. V zadnjem času res predstavljam premalo MOCov in OOB ker so ponavadi že uporabljeni sredi kakega Lego mesta, časa pa kot vedno premalo, upam pa da prepričam mladež, da se bodo začeli ukvarjati s čim takim.

Tako da prosim, če se brez destrukcije prebijeta prek uvodnih zaprek! Nagrada je velika. Ni v denarju, še v kockah ne, temveč v druženju, KockeFestanju in podobnih neoprijemljivih, a simpatičnih rečeh. In ker šefe misli, da zmoreta, vaju je tako lepo ogovoril (in jaz takisto).


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 31 Jan 2015, 12:25 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27
Prispevkov: 3697
Kraj: Ljubljana
Klub in forum je kot že napisano ljubiteljska zadeva, ki jo delamo povsem prostovoljno in brezplačno, celo stroške imamo s tem, predvsem pa vložimo čas v to, namesto da bi bili z družino ali kar koli drugega pač.
Zakaj? Ker v kockah nas 30 vidi tisto več, kar ostalih dva milijona Slovencev ne.
Ali nas berete, pridete na KF, KT, sestanke, sodelujete v KK je vaša odločitev. In če in ko to naše delo uporabljate nas pustite da delamo po svoje. Če vam kaj ni všeč pridite med nas s konkretnimi predlogi, ki ste jih pripravljeni realizirati in potem leta vztrajati pri izvajanju praktično vsakodnevno.
Seveda če je vaš predlog forum brez pravil vas ne rabimo. Naredite svojega in občudujte rezultate.

Mislim da ne težimo, pač pa zahtevamo in vztrajamo pri funkcionalni pismenosti uporabnikov, uporabi materinega jezika, spoštovanju do soljudi in nekomercializaciji ter nenasilju vseh oblik. Aja, pa gledljivih slikah.

Veliko raje vidim objavo Duplo kreacije dvoletnika iz petih kock, kjer se starši potrudijo narediti tri lepe slike in napisati, kaj je otrok ustvaril in kakšne so imeli ob tem občutke, kot naj kreacijo iz 5000 kock predstavljeno z eno napol megleno sliko in napisano 'kva sm razturu LOL'.

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 31 Jan 2015, 14:33 
Odsoten
Duplo
Duplo

Pridružen: 26 Jan 2012, 09:52
Prispevkov: 76
Kraj: Ljubljana
Spoštovani,

povod za moje oglašanje ni otvoritveni post, ampak post, ki govori o koncu tega foruma.

Obžalujem, da je bil napačno razumljen. Dregnil sem preveč in pregloboko.
Moje iskreno opravičilo vsem, ki so se v mojem postu identificirali ali počutili napadene.

V virtualnem svetu nič ne jemljem zares in nič osebno. Sapienti sat!

Želim vam še veliko uspehov v bodoče, živ in razgiban forum/klub in številno članstvo.

Lep pozdrav,

Alen.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 31 Jan 2015, 19:22 
Odsoten
Primo
Primo

Pridružen: 12 Nov 2013, 11:16
Prispevkov: 5
Tudi debate kot je ta so potrebne.

Prisežem, da na forum sedaj gledam drugače kot pred dvema dnevoma. Podobnih tem nikoli nisem prebiral, ker me enostavno niso zanimale.

Vsem, ki se trudite in včasih prenašate izpade določenih osebkov, želim uspešno delo še naprej.

Če bomo še malo debatirali bom kar v tej temi prišel do potrebnih 20 postov. :D


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 31 Jan 2015, 19:39 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31
Prispevkov: 5575
Kraj: Ljubljana
gusar69, še 6 prispevkov. Sem znižal stopnjo iz 20 na 10.
Da si pridemo malce naproti.
LPG


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 31 Jan 2015, 20:28 
Odsoten
Duplo
Duplo

Pridružen: 26 Jan 2012, 09:52
Prispevkov: 76
Kraj: Ljubljana
Bravo fantje. Malo smo se skregali, povečali obisk, število postov in končali v dobrih odnosih.
Naj živi forum!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 01 Feb 2015, 01:24 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Apr 2008, 20:41
Prispevkov: 398
Čeprav vidim, da se je burna debata že umirila, moram vseeno dodati svoj piskrček, preden zaključim za danes. Sem namreč med delom "nelegalno" pokukala na forum (ker sem si pač zadala, da poskusim znova biti malo bolj pridna in predvsem aktualna s spremljanjem foruma), pa me je vse skupaj zelo prizadelo. Tako zelo, da sem si namesto večera zlaganja kock v hišico ( :slinko: ), privoščila večer z aktivnim pregledovanjem foruma, večer zlaganja kock pa prestavila na kak drug večer.

Kar se mene tiče, imamo povsem primerna pravila obnašanja na forumu, tako da tega ne bi spreminjala na slabše. Enostavno moramo ohranjati neko kulturo tudi pri besednem opisu kreacij, sicer se lahko še tako vrhunska kreacija - in takšnih je tu kar nekaj - povsem izgubi in razvrednoti.

Ker sem v zadnjih letih letih precej na "on" in "off" na forumu, si po daljši pavzi vedno "privoščim" klik na pomebnejše prispevke o objavah in forumskih pravilih, da si malo osvežim glavo, tako da bi bil to moj nasvet za vse, ki se le "vsake toliko" logirajo na forum. Nič ne škodi, če se kakšno stvar prebere dvakrat.

LP, Bar.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 01 Feb 2015, 10:04 
Odsoten
Duplo
Duplo

Pridružen: 02 Feb 2013, 13:10
Prispevkov: 77
Kraj: Dramlje
"Gusar69", takšne debate kot je ta, so popolnoma nepotrebne. Če bi prebral pravila preden karkoli objaviš in jih tudi upošteval, ne bi prišlo do debate kot je ta.
Tvojega brisanega prispevka nisem videl in mi tudi ni žal da mi je ušel, če je že bil tako slab. Navsezadnje se na napakah učimo in s tem ko nas nanje kdo opozori, lahko postanemo boljši. Bistveno je kako kritiko o sebi sprejmemo, ti gusar je očitno ne moreš.
Zato res ne razumem kaj počneš na forumu, kateremu pravila ti ne odgovarjajo. Z takim pisanjem spravljaš v slabo voljo ne samo vodilne na forumu, ampak vse ostale člane, jemlješ jim voljo za nadaljevanje in te pravice nimaš!!!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: KOCKE Klub
OdgovorObjavljeno: 01 Feb 2015, 10:36 
Odsoten
Primo
Primo

Pridružen: 12 Nov 2013, 11:16
Prispevkov: 5
Končno nekdo, ki bi rad kregarijo.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 29 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group