|
|
|
| Kocke klub - s svojo lego. |
|
|
|
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
legofrik Mindstorms

Pridruen/-a: Pet Mar 2008 15:31 Prispevkov: 2178 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jun 17, 2010 13:49 pm Naslov sporočila: Mene pa zanima... |
|
|
V tej temi lahko postavite vprašanja če se vam karkoli zatakne v zvezi s prispevki, temami, slikami itd... oz. s forumom nasploh.
Seveda pa je zaželeno, da si prej preberete teme, ki so tu objavljene, saj je že marsikaj napisanega, kar vam je lahko že v pomoč.
Hvala.
LPG _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
OldSkulRide Primo

Pridruen/-a: Sob Jul 2010 8:37 Prispevkov: 1
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 10:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav,
za prodati imam set lego 8258, pa ne morem ustvariti oglasa, ker nimam pravic. Kako to? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
legofrik Mindstorms

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Chapachuk Primo

Pridruen/-a: Čet Apr 2010 8:45 Prispevkov: 38
|
Objavljeno: Čet Avg 26, 2010 19:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako si pripravim avatar tako majhen? Kjerkoli jo kompresiram, zmanjšam...ne morem napravit manjše od 44kb. Zakaj sploh tako stroge zahteve glede velikosti. Na tem mestu me tudi zanima glede slik kreacij, zakaj tako male slikce, skoraj thumbnail, v teh velikosti se fotke niti ne da pripravit da bi izgledala dobro, sam niti nimam veselja potem. da ne govorim o današnjih monitorjih ki so v povprečju večji od nekih 21-22 col. tega res ne razumem zakaj tako, slike imamo tako ali tako naložene na svojih serverjih?
800 pikslov se mi zdi super velikost, če ne že malo mala za današnje razmere. Nikjer drugje nisem še zasledil tako ostrih pravil, prosim za razlago, ker sam ne najdem nekega razumnega odgovora na to.
Hvala lepa. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
legofrik Mindstorms

|
Objavljeno: Čet Avg 26, 2010 22:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Chapachuk
O velikosti slik smo že tolikokrat debatirali v preteklosti, da enostavno ne bomo več.
Če bi prebral pravila, a jih nisi, kot tudi večina ostalih ne (zato se ne sekiraj ), bi vedel, da se slike shranjujejo na naš strežnik. Ne, prostor na strežniku žal ni neomejen in ne, strežnika ne bomo menjali. Tudi o tem ne bomo več.
Cela Slovenija ima v povprečju 21 colske monitorje? Reeeees?
Max širina slike je 600px. To tukaj tako je in bo, dokler spletna stran in forum ne bosta doživela prenove, to pa bo, ko se bo našel nekdo, ki bo to naredil profesionalno in zastonj ali pa bomo zadeli na lotu, da bomo takega profija lahko plačali.
Glede avatarja. Kako so ga pa ostali lahko spravili na pravo velikost?
Želeno slikco mi pošlji na mejl (dopiši še svoje uporabniško ime) in ti avatarja dodam v profil.
LPG _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Chapachuk Primo

|
Objavljeno: Pet Avg 27, 2010 7:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Ok, hvala za pojasnilo, to sem res falil da se slike shranijo na strežnik. Navodila vedno preberem oz. vsaj preletim, pravil načeloma ali zavedno tudi nikoli ne kršim.
Mi pa ne gre skupaj stavek v navodilih, da stremimo h kvaliteti. Vsaka fotka te velikosti že samo zaradi nje same izgubi na kvaliteti, sploh pa pri Legu kjer je ogromno detajlev ali črn izdelek. Da bom jaz postavljal stojalo in dva fleša, se trudil za dobro fotko, potem jo bom moral pa stlačit na 600 pikslov? Sicer je to čisto moje osebno mnenje, sem nov na forumu, seveda se bom prilagodil, čeprav to pomeni da bom neko kreacijo pač poklikal in objavil.
Za na šiht sem kupil nekaj kosov računalnikov, in manjšega monitorja od 21,5 col se biti ne da več kupit.
Sem našel nek programček na netu ki mi pomanjša avatarček, se bom malo poigral, s Picaso ali Windowsi mi ni uspelo, PS hoče neko številko ki je nimam in zato ne deluje
Očitno so take debate že tekle, to tudi pomeni da imam najbrž tudi nekaj somišljenikov, ampak forum je vaš, razumem po večini tudi zakaj je temu tako, bom to sprejel in upošteval.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
subix Mindstorms

Pridruen/-a: Pet Maj 2008 8:27 Prispevkov: 1285 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 27, 2010 7:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Poprečna velikost monitorja v Sloveniji je 17", ker firme nimajo denarja za nabavo novejših. Tudi ko menjajo (mo) PCje, monitorji ostajajo stari, dokler ne pregorijo. Kaj imamo doma je drugo, forum je pa namenjen vsem in povsod.
Če uvedemo članarino za forum 10€/letno bomo imeli denar za več prostora na serverju in 15 uporabnikov in ne bomo potrebovali več prostora na serverju
Vsak še tako kilav fotoaparat naredi večjo sliko kot jo prikaže 24" monitor. Vedno bo potrebno slike manjšat. Tudi moje slike postanejo meglene, ko jih resizam na 600p, zato pa link na BS in tam so hires slike za najbolj zagnane. In verjemi, da jih gredo gledat tja. Moj Predjamski grad ima na forumu 2500 ogledov, na BS preko 4000. _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Chapachuk Primo

|
Objavljeno: Pet Avg 27, 2010 7:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ne maram v topicu potem po linkih brat in gledat zadevo, me nervira, imam OKM
No, kakorkoli, pač za mojim mnenjem še vedno stojim, se bom pa držal forumovih pravil. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
subix Mindstorms

|
Objavljeno: Pet Avg 27, 2010 8:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Aja, kvaliteta je mišljena ne kvaliteta slik, pač pa kvaliteta foruma. Debilen prispevek s super slikami ni kvaliteta. Vzorno urejen prispevek s slikami po pravilh je kvaliteta. Odgovori na objavo MOCa v stlu 'U matr je dobr!' ni kvaliteta, pač pa smetenje po forumu. zato smo uvedli Začetnike in Veterane, ker smo moderatorji samo čistili forum (brisali poste polne smeškotov, medmetov, klicajev, narečnih spakedrank,...). Danes ima forum 14.000+postov, do danes pa smo jih brisali vsaj 50.000, pa raje še kakšnih 10.000 več.
V kakšno veselje bi ti bilo brati objave, kjer je 15 postov z bedarijami in vmes morda kakšen, ki je za prebrat? Nič ne bi bral. Tako so pa zdaj samo Valilnica in Novice polne brez veznih postov, ostalo je pa čisto.
Seveda si kot vsi vabljen, da postaneš moderator in pomagaš po najboljših močeh, ko boš forum videl še z zadnje strani, ne samo s sprednje. _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Chapachuk Primo

|
Objavljeno: Pet Avg 27, 2010 8:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj je pa govora kot da kritiziram cel forum, zanimala me je zgolj malenkost, kar se tiče velikosti dodanih slik. Ta forum je eden bolje moderiranih kar jih obiskujem, tako da čez to nimam kaj reči, tudi sam sem bil že povabljen da bi sodeloval kot moderator, kar bi z veseljem počel, ampak nimam toliko računalniškega znanja. Saj vidite da je že avatar pomanjšat problem )
Povabili so me pa ravno zaradi mojega stremenja k lepemu pisanju in redu na forumu. Pa se nimam za nekega slovenista, daleč od tega.
Dovolj o tem, mi je bilo vse razloženo, stvari vzamem take kot so.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
subix Mindstorms

|
Objavljeno: Pet Avg 27, 2010 8:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Oprosti, če je tako izpadlo, ni bilo mišljeno. Bolj je v razlago vsem, ki so prišli na forum po uveljavitvi Veteranov in Začetnikov in masovnem brisanju neprimernih oz. nekvalitetnih objav in brisanju neaktivnih uporabnikov.
Hvala za pohvalo o moderiranju foruma, si eden redkih ki je to opazil in povedal. _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Chapachuk Primo

|
Objavljeno: Pet Avg 27, 2010 8:51 am Naslov sporočila: |
|
|
To je prva stvar ki jo opazim na forumih. Red. Na večih forumih ne sodelujem več aktivno ravno zaradi slabega moderiranja, jih pač samo berem. Sem ter tja tudi omenim kako napako kakega uporabnika, pa sem potem sam deležen kakšnih sankcij ali izbrisa, ampak enostavno ne prenesem nekaterih stvari na forumih, kot je naprimer CapsLock ali kar zadnje čase opažam, se na veliko uporablja "štajerščina", če lahko uporabim ta izraz. Primer; vrate, naredo, skup spravo...
Vedno tudi preletim post, kar sem napisal, najde se vedno kakšna napaka, priznam, pišem pa razumljivo, vsaj upam. Pišem pa večino med delovnim časom, tako da je sem ter tja kak čudno zaključen stavek.
No, zdaj pa že sam smetim temo
V glavnem, mogoče kdaj preidemo na 800 pikslov, pa bo forum skoraj popoln. Tudi hvala moderatorski strani za zahvalo glede pohvale foruma, zdaj smo pa že osladni.
Če je kaj v mojih močeh, rade volje v čem pomagam, online sem skoraj 24/7, hobije sem si malo zreduciral na nekaj njih, lego ostaja med njimi. In ta forum je res eden prijaznejših.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klima94 System

Pridruen/-a: Pon Jul 2009 7:41 Prispevkov: 300 Kraj: Pršetinci (Blizu Ormoža)
|
Objavljeno: Pet Avg 27, 2010 12:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima, kakšna je meja pokazanega nasilja v MOC-u, ki bi ga rad predstavil. Na to sem pomislil ob subixovem prispevku o MOC-u iz nekega filma. Meni se sploh ni zdel tako zelo nasilen, če pomislimo na topove pri gusarjih, sulice in loke pri srednjem veku in laserske meče in topove pri Star wars. Torej kaj zdaj lahko in kaj ne? _________________ Kocke že od rojstva in naprej. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Chapachuk Primo

|
Objavljeno: Pet Avg 27, 2010 12:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz sem hotel postaviti identično vprašanje, imam nekaj idej ki vsebujejo nekaj nasilja, recimo tako mero kot na prikazanem MOC-u. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
legofrik Mindstorms

|
Objavljeno: Pet Avg 27, 2010 13:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je pa naslednja dilema.
Vem, gusarji, vitezi, kavboji, SW... a vseeno - prikaz ognejenega orožja (saj vemo, o katerem orožju govorim, kajne? ) ni dovoljen.
Prikaz nasilja po pogovoru z ostalimi pa smo pri tejle kreaciji rešili z opozorilom in tako, da se obenem ne vidi detajlov, ve pa se, za kaj se gre: http://www.kocke.si/forum/viewtopic.php?t=1772
Da bi izdelal MOC, kjer bi uporabil (sem najprej že naštel, a vseeno ne bom objavil) kocke za človeške organe, nekako ne sede. Lahko pa se dogovorimo za predogled - pač, pošljete link slik, ki bi jih objavili in bomo predebatirali, če je zadeva za objavo na našem forumu ali ne.
LPG _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|