Kocke klub
Kocke klub - www.kocke.si
Kocke klub
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije
Kocke klub - Za LEGO ljubitelje
 
  Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   


Kocke klub
Kocke klub
Prvo slovensko neuradno srečanje z vožnjo LEGO terenskih vozil, Velenje - 25.6.2009

V četrtek 25. junija, smo se, kljub slabšemu vremenu, zbrali v Velenju, kjer so se prvič v Sloveniji srečali člani Kocke kluba, s svojimi LEGO terenskimi vozili. Med tekmovalci so bili Coach, Rainworm, Skandinavec FH, Subix, in Zblj, ki so, poleg obilice dobre volje, s seboj prinesli vozila, ki so ustrezala uradnim >Trial Truck< pravilom. To pomeni, da je bila največja dovoljena širina posameznega vozila 25 čepkov, vozilo je moralo imeti pogon na vsa štiri kolesa ter je moralo biti motorizirano.
V velenjskem parku, kjer se je dogodek odvijal, sta tekmovalce pričakali dve >tekmovalni< panogi; zahteven hrib ter doma pripravljene ovire.
Hrib, na katerem je bila zakoličena razmočena proga je bil poln naravnih preprek, kjer so se tekmovalci s svojimi vozili pošteno namučili.  Blatna proga je vodila mimo korenin, do drobnega in srednje velikega peska, kjer so škrtali zobniki in se praznile baterije, pa tudi preko vlažne trave, ki se je navijala okoli koles.
Vsa vozila so, bolj ali manj uspešno, prevozila začrtano progo. Najpogumnejši vozniki, pa se s svojimi vozili niso ustavili na vrhu, pač pa so se po drugi strani hriba, kjer je bil še hud klanec, tudi spustili.
V tej težki preizkušnji se je izkazalo, da ni bila pomembna velikost vozila, pač pa tehnika vožnje.

Po prvi preizkušnji, so se tekmovalci podali na doma pripravljene ovire, kjer so ponovno prišle do izraza spretnosti voznikov LEGO vozil ter tehnike gradnje le teh. Prvi oviri sta bila dva manjša hribčka, kjer je bila na preizkušnji višina vozila. Tista z nižjo pogonsko gredjo, so imela kar nekaj težav, saj se je večkrat zgodilo, da so nasedla. Naslednji oviri so bili manjši kamni in zelene kocke, kjer so prevladovala vozila z boljšim vzmetenjem. Zadnja preizkušnja pa je bil pravi labirint lesenih desk, kjer so morali vozniki prav po polžje voziti in paziti, da jim kolesa ne zdrsnejo z lesa.
Končni zmagovalec je bilo občinstvo, ki se je ob vseh teh vozilih odlično zabavalo. Tekmovalci pa so so izmenjali veliko izkušenj in znanj.

Spodnja galerija prikazuje utrinke LEGO TT tekmovanja, vtise pa si lahko preberete na našem forumu.

 

 

Kocke klub
NakljuÄŤna slika

Nakljuèna slika


Kocke klub
Statistika obiska
MySQL Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'TYPE=MyISAM' at line 4