Kocke klub
Kocke klub - www.kocke.si
Kocke klub
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije
Kocke klub - Za LEGO ljubitelje
 
  Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   


Kocke klub
Kocke klub

13. KockeTerenci, 9.6.2017, Ljubljana - Tacen

13. dirko KockeTerenci je zaznamovalo lepo poletno vreme, zanimiva proga v prijetni senci gozdička na otočku ob kajakaški progi v Tacnu in veliko število gledalcev. Tekmovalo jedevet tekmovalcev s skupno desetimi zanimivimi LEGO Technic terenskimi vozili.Tudi tokrat so bili tekmovalci razdeljeni v dve starostni skupini – 1. skupina do vključno 15 let in 2. skupina 16+.

Čast otvoritve proge je doletela nadobudno Technic mladino in v njenem imenu obetavnega novinca na dirki Tomaža, ki se je za prvič odlično odrezal in končal kot 3. v kategoriji do vključno 15 let. Za njim sta kolesa in gosenice v progo zarila brata »Skrana« - lanskoletni absolutni zmagovalec Janez, ki je tokrat končal kot 2. do 15 let in skupno 3., ter njegov mlajši brat Andrej, ki je tokrat »deklasiral« vso konkurenco z agilnim in lahkim goseničarjem, ter ohranil primat gospodarja na KT dirkah v družini. Kategorijo do 15 let je zaključila Lara, ki pa ji z zanimivim konceptnim goseničarjem žal ni uspelo do cilja v dovoljenem času.

Na vrh skupine +16 in na skupno drugo mesto se je že drugič zapored zavihtel stari maček abnormal, ki je tokrat prvič uporabil dovoljeno tehniko ročnega menjalnika, kar se je izkazalo za odlično potezo. Drugi v kategoriji je bil 9fingers, tretji pa Cwetqo. MajklSpajkl tokrat s pretežkimi vozili ni bil konkurenčen in je zasedel zadnji dve mesti. Izven konkurence je bil primoran sodelovati sicer bivši večkratni zmagovalec Stari89, saj je na dirko prišel z odličnim, a žal že večkrat uporabljenim crawlerjem, kar pa je pomenilo kršitev 1. pravila o vsakokratni izdelavi novega vozila.
Najboljša iz obeh skupin sta prejela nagrade – LEGO Technic sete. Tretje nagrade tokrat nismo izžrebali, saj smo se jo odločili podariti Janezu za rojstni dan. Z lepo gesto je že tako dobro vzdušje še izboljšal kolega abnormal, ki je svojo nagrado podaril novincu Tomažu. Med preostale sodelujoče sose razdelile »simbolične tolažilne« nagrade. Vsem tekmovalcem in obiskovalcem se najlepše zahvaljujemo za sodelovanje in športni duh ter vas v še večjem številu vabimo na naslednjo dirko.

Tabelo z rezultati najdete tukaj.
Spodnja galerija prikazuje utrinke s tekmovanja.

 

 

 
Kocke klub
NakljuÄŤna slika

Nakljuèna slika


Kocke klub
Statistika obiska
MySQL Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'TYPE=MyISAM' at line 4